De Thymio II robot


400px-thymioiiDe Thymio II is erg leuk, geheel gebruiksklaar en specifiek ontworpen voor de educatie van kinderen en heeft een CE-keuring. De robot is ontwikkeld in Zwitserland door een aantal gerenommeerde onderzoeksinstellingen en tegen kostprijs verkrijgbaar.

vpl_feedback

Programmeren met VPL

De robot is te programmeren via een aantal grafische ontwikkeltalen zoals VPL en Blockly maar ook in text modus via Aseba studio.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de robot op kinderen, en zijn geen negatieve bijwerkingen geconstateerd. Voor scholen zijn er speciale les handleidingen verkrijgbaar.

 

 

Kortom het lijkt een ideale robot voor het onderwijs:

  • Eenvoudig te gebruiken
  • Betaalbaar
  • Uitbreidbaar (kan uitgebouwd worden met Lego)

Maar als technicus wil ook ook wat te knutselen hebben en een zelfbouw robots is dan ook weer interessant. Dus de afweging kant en klaar robot of zelfbouw. Nu kan je robots overal kopen maar hoe weet je dan of die aan je wensen voldoet. Ik heb nu nog weinig ervaring en geen onbeperkt budget om zomaar wat te gaan doen. Het leek me een goed idee om eerst wat te experimenteren met een robot simulator. Daarmee kan je robots, sensoren en hun programma’s simuleren in een virtuele wereld. Dat is een mooie oplossing want dan kan je het uitproberen zonder hoge kosten en de robot kan daar ook niet stuk.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s